Брой мнения : 146 Години : 49 Местожителство : Sofiq Registration date : 20.02.2009
Заглавие: за цветята Сря Апр 22, 2009 4:12 pm
знаете ли, че когато подарявате или ви подаряват цвете то "казва" нещо. ето аз какво открих за езика на цветята, ако вие знаете друго......споделете го Агаве – „мисля за теб като прелестна жена с трайна красота”. Амарилис – уважават Ви като смел и благородeн човек. Анемония – означава надежда, а също че Ви смятат за много мила и феерична личност. Аспидистра – символ на семейното щастие, но някои трърдят обатното. Астри – пожелание за дълъг и спокоен живот, ако са поднесени от по-възрастен човек. Символизират звездата. Бегония – пожелание за дълъг живот и добро здраве. Божур – поднася се на романтични и чувствителни жени, които държат на доброто поведение и изрядните обноски. Символизира внимание и предпазливост на чувствата. Виолетки – израз на скромност, свенливост и голяма симпатия, а също така и на непринуденост в отношенията. Градински теменужки – израз на искрена симпатия и обич. Далия – означава, че Ви считат за непринудени и сърдечни хора с естествена красота. Декоративен слънчоглед – намек за непостоянство и внимание единствено към високопоставени личности. Див мак – желание за тайна на интимната връзка. Дицентра (Дамско сърце) – означава, че не Ви считат за опасна. Еуфорбия – смятат Ви за оригинална и неповторима личност, че сияете като Коледна звезда, както се превежда и името на това растение. Здравец – подарява се за здраве. Зюмлюл – символизира прелестта и очарованието на младостта. В Ориента го поднасят в знак на обич на младоженците. Ирис – предвестие за добри новини. Кактус – символизира мъченичеството и страданията и не носи щастие. Калии – у нас са символ на чистотата на младоженката, но в Западна Европа са траурни цветя. Камбанки – намек да се събудите и да забележите, че някой мисли за Вас. Карамфил, червен – за любими хора. Карамфил, жълт – омраза или ревност. Карамфил, бял – символ на добро приятелство. Карамфил, лилав и виолетов – за интелектуалки. Карамфил, пъстър – намек да не флиртувате. Карамфил, ароматен – израз на желание. Кокиче – смятат Ви за чисти и непорочни. Културен мак – символ на пламенна обич: - бял – обожават Ви; - червен – силно Ви обичат; - розов, лилав – смятат Ви за богиня. Лавър – носи пожелание за успех и слава в изкуството. Лале – символ на най-искрени чувства и обич. Лилиум, крем – символ на кралската власт, считат Ви за силни и властни. Лилия, водна – символ на египетските фараони; трудно бихте го получили като подарък, защото веднага след откъсването почернява и увяхва. Лотос – символизира чистотата на мислите и целомъдреното поведение. В Индия различават розов лотос (падма) като символ на слънцето и син лотос (утпала), който означава луната. Известния израз "О, блажени в лотоса!" (ом! мани падме) изразява блаженството в космическата дхарма. Люляк - означава "чувствам се недооценен от теб." Маргарита – наименованието означава още перла, т.е. ценят Ви като перла. Момина сълза – някой тъгува за Вас. Нарцис – означава, че Ви считат за егоист и влюбен в себе си, изхождайки от мита за Нарцис. Бял нарцис означава „ти си знаеш цената” Незабравка – „не ме забравяй” Омайниче - „омайваш ме” Орхидея – близост в любовта; считат Ви за горда, загадъчна и елегантна личност. Роза – считат Ви за добра и благородна личност. Нейното послание е "Ти спечели сърцето ми" - бяла роза – мълчаливо обожание - жърта роза – ревност - лилава роза – поднасят се на изключителни и даровити хора - червена роза – страстна любов - синя – пожелание за свобода и независимост -дива роза - "Не ме отритвай." Салвия (Пламъче) – запалили сте огън в нечие сърце. Фикус – пожелание за спокойствие и късмет. Филодендрон – означава ”чудовище”, символизира недостъпните жени. Хризантема – националното цвете на Япония, фигуриращо и в нейния герб. Означава надежда за добри дни. Символ на приятелството и любовта до гроба. Циклама – онзи, който я поднася, иска да каже, че ще Ви бъде верен докрай. Циния – израз на благодарност и признателност. Ябълкови цветове – "Няма ли да ме обикнеш?"