dess Admin
Брой мнения : 146 Години : 49 Местожителство : Sofiq Registration date : 20.02.2009
| Заглавие: УНИФОРМИ В УЧИЛИЩЕ Съб Окт 24, 2009 10:24 am | |
| По мое време, отдавна, отдавна ходехме с униформи. Лично аз до 8-ми клас бях в обикновено училище, в което бяха задължителни само престилчици, на които имаше бели якички и връзката - пионерска или чавдарска, кичехме като задължителни аксесоари. По-късно, в гимназията ни задължаваха да ходиме с бели ризки и черни (тъмно сини ) полички(панталони за момченцата, естествено), а комсомолците си имаха техни задължителни униформи-светло сини ризки и пак тъмни поли и панталони.Който не спазваше това биваше привикван в кабинета на директора, беше изкарван пред строя като пример и за назидание, а имаше и по-сериозни наказания. Днес пак станаха задължителни униформите, но те са доста по-шаренки и закачливи (да ги нарека). Питам се дали и учениците днес ги приемат просто като даденост и без мнение(да не кажа с удоволствие-кое свързано с училището нещо могат да приемат с удоволствие, освен ваканциите разбира се ). Слушах доста изказвания от типа"Как те ще ми кажат, как да се обличам"......За сега предпочитам да не ги коментирам и първо да видя някой друг има ли какво да сподели по модата с униформите За или против сте, какво мислите по принцип, за тях, нужни ли са, за кое ще помогнат, за кое ще пречат....??? | |
|