Продукти:4 филии хляб
4 кръгли питки
40 г краве масло
ВЕТРИЛО2 кръгчета шпеков салам
2 кисели краставички
МАРГАРИТКА1 твърдо сварено яйце
ГРОЗДсол
зърна консервиран грах
магданоз
МОМИНА СЪЛЗАпилешки пастет
стръкчета див чесън (шнитлаух)
меко масло
ЛИЦЕфилийки салам
черни маслини без костилки
домат
морков
Приготвяне:ВЕТРИЛО• Взима се малка кръгла питка и се разрязва хоризонтално на две.
• Всяка половинка се намазва с краве масло и отгоре се поставя кръгче шпеков салам.
• Върху него се поставя една малка кисела краставичка, предварително нарязана на ленти по дължина и се нарежда като ветрило.
МАРГАРИТКА • Половинките от кръгла питка се намазват с краве масло.
• От твърдо сварено яйце се изважда цял жълтъка.
• Разрязва се на точно две половинки и се поставя едната в средата на филийката.
• От белтъка се изрязват листенцата и се нареждат наоколо.
ГРОЗД • Филийка хляб се намазва с краве масло.
• Поръсва се със сол.
• Нареждат се зърната от консервиран грах във форма на грозд.
• С листенце магданоз се имитира дръжката на грозда.
МОМИНА СЪЛЗА• Филийка хляб се намазва с пастета.
• Отгоре се поставят стръкчетата див чесън (шнитлаух) едно над друго.
• С малък шприц (пош) се изстисква масло на точици, колкото грахово зърно, за да имитира момина сълза.
ЛИЦЕ• Филийката се намаслява с краве масло.
• Поставя се кръгче салам.
• Отгоре се украсява с две половинки от маслина за очички и резенче домат за уста.
• Косичката се прави с малко майонеза, а нослето се изрязва от парче морков.
източник: Сандвичи Да играем и да готвим